Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme na trošce oleje dozlatova, mírně je opepříme. Solíme je až po opečení. Žampióny oloupeme a vykrojíme jim nožičky. Nožičky nakrájíme co nejvíc nadrobno nebo je nahrubo projedeme v mixéru. V misce rozšleháme vajíčko, přidáme nastrouhaný eidam, nadrobno nakrájenou šunku, orestovaná játra, nakrájené žampiónové nožičky, směs osolíme (opatrně, sýr je už sám slaný), opepříme, okořeníme 1/2 lžičkou šalvěje a promícháme. Směsí naplníme žampiónové kloboučky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem na 180° asi 20 - 30 minut podle velikosti žampiónů. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo s bagetkou.
Tip: Sýr můžeme samozřejmě dát eidam, goudu nebo čedar.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek